SPÖKBANDET BRAND-för barn

Spökbandet Brand spelar kusliga låtar om spöken, mörker, skräck och varför det knakar så förbaskat i skogen just när man går där på kvällen. Det är spöktango, vansinnesvalser och blodisande ballader i en salig röra. Allt på ruggigaste allvar med en hel del humor och klacksparkar. Spökorkestern bildades för att medverka i Barnpoesi-festivalen på Dramaten 2002. Och sedan dess har de uppträtt lite här och var där det ordnas festligheter med spöken närvarande.

Spökbandet Brand har tydliga likheter med Brand (se här nedan) som har funnits mycket längre. Gruppen ser exakt likadan ut och takterna svänger på samma sätt. Men låttexterna och spökhistorierna som Dan berättar mellan låtarna är rysliga och så skrämmande att man drömmer lagom läskiga mardrömmar efter en konsert.

Bandet består av Dan Höjer - sång, Anders Öberg - kontrabas, Jonas Sjöblom - slagverk och flöjt, Robert Öberg - gitarr och mandolin, Peter Törnqvist - dragspel och saxofon, Pecka Hammarstedt - trummor.

Från 6-7 år och uppåt, funkar ända upp på högstadiet.

Klicka på låtarna om du vill lyssna mer!

Vill du se en filmsnutt med Spökbandet Brand? Klicka på bilden!

Boka Brand

BRAND - för vuxna

Brand bjuder på tangotumult, vansinnesvalser och blödande ballader.
Nyskrivna texter på outslitliga teman som kärlek, svek och storhetsvansinne. De har bland annat uppträtt på visfestivalerna i Västervik och vid Skuleberget, och har även gjort flera bejublade konserter på Mosebacke i Stockholm.

När Aftonbladet var på besök skrev de:
"Fullsatt, brännhett och gott om hjärta och galenskap."

De "stjäl" takter från hela världen: Argentinsk tango, spansk flamenco, ryska marscher, franska vansinnesvalser... De skriver ny musik och egna texter, och de utländska takterna förvandlas till svenska slagdängor. Inspirationen kommer från Hylands Hörna, Rolling Stones, Brel, Sickan Carlsson, Tom Jones, Humle och Dumle, August Strindberg och några till.

Brand är ett utpräglat liveband. Allt kan hända på deras konserter. En åskådare blev nyligen så uppeldad att han skänkte ALLA sina kläder till bandet.

Bandet består av Dan Höjer - sång, Anders Öberg - kontrabas, Jonas Sjöblom - slagverk och flöjt, Robert Öberg - gitarr och mandolin, Peter Törnqvist - dragspel och saxofon, Pecka Hammarstedt - trummor. Boka Brand