äääääääää

Jag älskar hundar!

Jag tittade igenom 15 års semesterbilder härom veckan. Och i varje hög med bilder så möttes jag av samma sak: stora hundar, små hundar, gulliga hundar, dreglande hundar, ilskna hundar, hungriga hundar med bedjande blickar, rädda hundar, sovande hundar, skällande hundar. Och så vidare… Listan kan göras hur lång som helst.
Jag blir alltid lika förvånad när jag hämtar ut filmrullarna efter att jag har varit på semester. Av någon märklig anledning så smyger det sig alltid in okända hundar på bilderna.
I samlingen har jag hundar från hela världen: sjabbiga italienska uteliggare, ståtliga vietnamesiska renrashundar, kubanska salsahundar och friska norska fjällräddarhundar. Hunden på bilden här bredvid är kungens hund. Honom träffade jag också av en slump. Jag stod och väntade på min tur att få intervjua prinsessan Victoria på Öland härom året, men så kom "Tjabo" fram och nosade och jag blev så till mig att jag helt och hållet höll på att glömma bort varför jag var där.
Jag kommer sällan ihåg när mina semester-hund-bilder har tagits. Dyker det upp en jycke framför linsen så är jag inte sen att knäppa några bilder. Jag gillar dem så mycket så att det känns som om de dras till mig. Och kärleken är besvarad. De märker att jag blir alldeles tårögd av glädje och gillar därför mig tillbaka.
Kärleken till hundar har funnits i hela mitt liv. Varenda födelsedag önskade jag mig hund. Mina fem första förslag på önskelistan var alltid fem olika raser. Och likadant var det på jul, namnsdagar och alla andra dagar då jag tyckte att mina föräldrar borde vekna. Men de var stenhårda. Ingen hund skulle komma innanför deras tröskel. Punkt slut!
Nu har jag ju rätt att bestämma själv, men nu har jag inte tid med hund, jag jobbar alldeles för mycket. Eller så är jag utomlands och fotar okända hundar, och vem skulle ta hand om min hund då?
Om du också vill ha en hund så att du nästan spricker av längtan. Då kan du läsa upp den här texten för dina föräldrar. Säg sedan att du inte vill bli som den där Dan som verkar ha fått hundar på loftet eftersom han aldrig fått någon. Säg till dem att det är lika bra att slå till direkt och köpa just den sorten som du gillar bäst.