ööööööööö

Kärlek på toalett

En sommar bodde jag nästan på utedasset på landet. Jag var kär och dasset var enda stället där vi fick vara ifred från nyfikna släktingar. Det stank från de uppsågade hålen i brädan, men vi låtsades som ingenting och tryckte våra nyförälskade näsor mot varandra för att slippa doften.
Toaletter och dass har alltid varit viktiga i mitt liv. Orden som du läser just nu är skrivna på toa till exempel. Det är ingenting som jag försöker dölja eller skäms särskilt för. Tvärtom är det där jag ofta hittar det rätta lugnet.
Det händer att jag tar med mig kaffekoppen in på toa när jag vill vara ifred på jobbet. Jag läser alltid posten där. Pratar ofta i telefon, tänker, läser böcker eller vilar upp mig i största allmänhet.
Toan borde vara det allra mysigaste rummet i allas hem. Men ofta är det bortglömt, rörigt och trist. Tacka vet jag de allra första svenska innedassen som byggdes på våra flottaste kungliga slott. Det var lyxdass med sidenväggar och mjuk sittring. En dag ska jag bygga mig något liknande.
Jag har faktiskt varit på Carl XVI Gustafs privata sommartoalett på Sollidens slott på Öland. Och på Astrid Lindgrens stadsdass på Dalagatan i Stockholm. Och på Carl Bildts riksdagsdass. Och så vidare…
Jag snokar nämligen. Jag passar på efter att jag har intervjuat kändisarna.
Då ser jag lite nödig ut och frågar efter toaletten. Hur de har det i sitt allra mest privata rum är nämligen väldigt avslöjande.
Bara hos en var det riktig katastrof. Det var nästan omöjligt att ta sig in och sätta sig ner. Ingen hade städat det dasset på månader. Sitta förresten.
Jag sitter alltid på toa, även om jag kissar. Annars är det omöjligt att finna någon frid. Så killar, sätt er! Det är inte bara skönare för baken, man prickar rätt också.
Jag har en kompis som brukar meditera på toaletten. En annan som träffade sin fru där efter att ha gått in genom fel toadörr på en biograf.
Allt kan hända. Missa inte något spännande genom att hasta över dina besök.
Ta dig tid och njut!