vv
zzzzz

Stålmannen, Moses och jag

2011, UR:s bokförlag

Stålmannen, Moses och jag är den självklara läsningen för alla adopterade barn i åldern 9–12 år som bär på funderingar och tankar kring sitt ursprung och sin situation.

Alla adopterade har ungefär samma start i livet. Men det betyder inte att de tycker och tänker samma saker. I krönikor, insändare, dikter och intervjuer berättar adopterade barn och vuxna bland annat om:

- att ha två mammor och två pappor

- att vara svensk på insidan men se ”osvensk” ut

- att se svensk ut men vara adopterad

- att leta efter sina biologiska föräldrar

- att leta efter sina rötter

- att ha kompisar som förstår.

I boken finns även fakta om olika länder, recept och bildcollage. Man kan läsa om hur det var förr i tiden och hur det är nu, vad diskriminering och rasism egentligen är, forskning kring adoption, om hur en adoption praktiskt går till och mycket, mycket mer.

”Vi får möta flera barn och även vuxna som är adopterade från andra länder, den vänder sig framförallt till barn mellan 9 och 12 år och är superbra!
Enkel, lättläst, begriplig, rolig, bra. Allt! Vilka fördomar möter man som adopterad? Vilka frågor? Tänker man ofta på det land där man är född?
Varför den heter Stålmannen, Moses & jag? Ja, det får ni räkna ut själva!”
Moderbloggen
”Stålmannen Moses och jag - adopterade berättar” är en toppenbok om adoptioner för dig mellan 9 och 12. Äntligen!" Solna bibliotek
"Dan och Lotta Höjer har skrivit en intressant och viktig bok. Dessutom är den snygg. De har faktiskt skrivit boken som har fattats många familjer."
Bubblan i bubblan

Beställ boken