Strumpmannen & den stora hemligheten (nr 6)

Teckningar: Ingela Peterson Arrhenius

2013, Natur & Kultur

Beställ boken


Sigge vill inte gå till skolan. Alla bara frågar chans på varandra, fnissar och tjafsar. Sigge känner inte ens för att hälsa på Siggan. Men Tore Tofsmes är av en annan åsikt, förstås. Strumpmannen måste flyga igen, det finns massor av små problem att lösa med en skvätt strumpsvett. Och Sigge är ju Strumpmannen, de små problemens mästare. Men hur gör man om ens bästa vän har kärleksbekymmer? Siggan vill fråga chans på någon, men vet inte om hon vågar. Plötsligt brottas Sigge med en häftig svartsjuka.

”Berättelserna om Strumpmannen är gulliga och tar upp tankar och funderingar man kan ha som barn, men också i viss mån som vuxen.”Tidningen Kulturen

 

”Serien om Strumpmannen handlar om en liten kille, som heter Sigge, som hittar ett par gamla strumpor som luktar väldigt illa. Men dessa strumpor är magiska och när han tar på sig dem kan han flyga som en riktig superhjälte. Den här superhjälten bryr sig om människors små problem. Det finns 6 böcker om Strumpmannen och dessa är väldigt roligt skrivna. Betyg 5 av 5.”
Hagabodaböcker.se